Makiažo šepetėliai

14:10

Sveiki,




Viena iš pagrindinių priemonių makiažo pasaulyje yra šepetėliai. Prisimenu pačius pirmus savo bandymus pasidažyti, kai visiškai nieko nežinojau nei apie šepetėlius, tada dar nebuvo populiarios kempinėlės, ir youtube "nelūžo" nuo filmukų apie makiažą, tad geriausias įrankis (ir ko gero vienintelis turimas) buvo pirštai. Žinoma, pasitaiko atvejų kai ir dabar pasinaudoju rankomis, tačiau bent keletas šepetėlių yra must have mano, turbūt ir visų kitų merginų, kosmetinėje. 
Šiek tiek susipažinusi su kosmetika dariau daug klaidų, o pagrindinė iš jų (nekalbu apie netinkamą makiažo pagrindo spalvą, ką patyrėm kiekviena) - netinkami arba netinkamai naudojami šepetėliai. Draugės dažnai klausia kam skirtas tas ar anas šepetėlis, kaip juos atskiriu. Ką tegaliu atsakyti - su laiku savaime pradedi atskirti kuo patogiau padengti veidą, o kuo - išsklaidyti skaistalus. Šiandien ieškojau kuo naudingesnės informacijos apie makiažo šepetėlius ir kempinėles, tad šia informacija pasidalinsiu su jumis.


  1. Kartais blogi ne šešėliai, o šepetėlis. Daug šešėlių esu apkaltinusi negražiu dengimusi, tačiau niekad nepagalvodavau, jog problema gali būti šepetėliuose. Kol nenusipirkau tikrai patogių ir supratau, kad mano senieji (maniau, kad svarbiausia priemonė, o ne kuo ją užtepi ar išsklaidai) yra šlamštas. Taigi, merginoms, kurios tik pradeda dažytis ir klausia į ką svarbiausia investuoti, visada atsakysiu, jog vienas iš svarbiausių dalykų yra šepetėliai, nes turint tarkime ir ne pačią geriausią pudrą, su geru šepetėliu ar kempinėle galima išgauti patenkinamą vaizdą. (Nors žinoma investicijų reikalauja ir makiažo pagrindas).
  2. Natūralaus plauko ar sintetiniai? Asmeniškai aš esu už sintetinius, todėl, jog natūralaus plauko greičiau susidėvi, ant jų greičiau kaupiasi mikrobai, taip jie džiūva ilgiau nei sintetiniai. Natūralaus plauko šepetėlius geriau naudoti biriems produktams, o skystiems - sintetinius, nes jie taip nesugeria priemonės "į save" kaip natūralūs. Galutinis mano patarimas būtų investuoti į gerus ir kokybiškus sintetinius šepetėlius, tačiau geriausia būtų pabandyti ir tokius ir tokius, kad nuspręstumėte, kurie jums patogesni.
  3. Kiekis. Labai dažnai matau didelius makiažo rinkinius, kurie atrodo taip gundančiai. Vieną kartą ir aš susigundžiau, tačiau rezultatas - iš 15 šepetėlių naudojami buvo galbūt tik 5. Puikia suprantu, kai norisi turėti kuo daugiau šepetėlių ir priemonių, tačiau prieš perkant šepetėlius reikia labai atidžiai apžiūrėti ir pagalvoti, ar visi jie bus naudojami. Neveltui brangesnės firmos dažnai šepetėlius pardavinėja po vieną, taip kur kas lengviau nusipirkti vieną kokybišką ir tikrai naudojamą, o ne 20, tačiau nereikalingų.





Nors kartais sakoma, jog makiaže taisyklių nebėra, tačiau mano nuomone, tai yra išimtis šepetėliams. Žinoma, juos galima naudoti kaip tik patogu, tačiau vis dėl to neveltui gamintojai pritaiko kiekvieną šepetėlį atskirai veido vietai. Tikiuosi informacija buvo naudinga ir palinkėsiu nepasiklysti šepetėlių pasaulyje, kol atrasite savo mėgstamiausius.




p.s atsiprašau už nedidelius paveikslėlius, tačiau blogspot nebeleido daugiau jų išdidinti.

0 komentarai (-ų)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...